Tuning

OBD tuning voor diesel en benzine motoren

OBD-Tuning staat voor: On Board Diagnose tuning. Dit is de nieuwste en meest verantwoorde manier van Chiptuning. Moderne motoren worden computer-electronisch aangestuurd waardoor het eenvoudig mogelijk is om deze software verder verantwoord te optimaliseren. Het aanpassen van de software wordt OBD-tuning genoemd en gebeurt zonder onderdelen van de auto te demonteren. Bovendien kan te allen tijde de originele setting van uw auto weer in originele staat worden teruggebracht.

OBD Tuning is een vorm van tuning waarin vele veiligheden zijn ingebouwd die ervoor zorgen dat uw motor bijvoorbeeld de gehele looptijd van uw leaseauto en/of levensduur van uw eigen auto normaal blijft functioneren. Met andere woorden: uw motor moet gewoon heel blijven.

OBD Tuning vereist kennis en ervaring. De kwaliteit van de uiteindelijke OBD-Tuning wordt bepaald door het softwarepakket dat via OBD wordt aangebracht en de originele software vervangt. Wij werken met een erkende partnerpartij in Duitsland die eveneens weet waarover men praat en al vele jaren actief is binnen deze branche. Altijd gebeurt het tunen in overleg met de klant waardoor we zo tot een normaal/acceptabel softwarepakket komen waardoor levensduur en een normale powerband van de motor tot stand worden gebracht.

OBD-Tuning is geschikt voor de meeste, moderne dieselmotoren en ook voor benzinemotoren met turbo. Voor normaal atmosferische motoren is het niet aan te raden voor motortuning te kiezen. De te behalen resultaten zijn niet echt groot te noemen.

Voordelen van OBD Tuning:

  • OBD Tuning is een onzichtbare tunings methode; de dealer ziet geen verschil tijdens een onderhoudsbeurt.
  • Altijd naar de originele fabrieksinstellingen terug te zetten.
  • Meer trekkracht bij alle snelheden (koppel toename is zeer groot te noemen).
  • Hogere topsnelheid (door stijging piekvermogen).
  • Originele fabrieksgegevens (bijv chassisnummer) blijven op de chip staan.
  • Het brandstofverbruik blijft hetzelfde, in theorie neemt uw verbruik zelfs af maar gezien het feit dat u niet voor niets tuning laat uitvoeren zal uw auto ongeveer hetzelfde blijven verbruiken.
  • Bij normaal rijgedrag zal uw auto niet aan meer slijtage onderhevig zijn, mits natuurlijk alle onderhoudsbeurten op tijd worden uitgevoerd.
  • De instellingen van de automatische versnellingsbak worden automatisch aangepast.

Voor verdere info of prijzen kunt u contact opnemen.